calendar
marți, 19 martie 2024
curs valutar
1 EUR = - RON
Oferte noi
Categorii
Top accesate
Buftea Crevedia
143.000 EUR
Buftea Crevedia
400 EUR
Buftea Crevedia
480 EUR
Buftea Crevedia
480 EUR
Buftea Crevedia
25.000 EUR
Buftea Centru
69.500 EUR
Buftea Crevedia
185.000 EUR
Niculesti
78.000 EUR
Buftea Samurcasi
189.000 EUR
Buftea Crevedia
159.000 EUR
Buftea Darza
800 EUR
Buftea Crevedia
217.500 EUR
Darza
130.000 EUR
Buftea Crevedia
90.000 EUR
Buftea Samurcasi
40.800 EUR

    DESPRE BUFTEA

    Orasul Buftea este resedinta judetului Ilfov. Institutiile specifice unei resedinte de judet sunt in curs de relocare dinspre Bucuresti, Spitalul Judetean Ilfov, Prefectura Ilfov si altele fiind inca situate in capitala. La ultimul recensamant (in 2002) populatia era de 20.350 locuitori, in prezent - 2011 populatia care locuieste efectiv in Buftea ajungand la aprox. 25.000 locuitori.

    Orasul Buftea se afla asezat in partea de nord-vest a judetului Ilfov, la 20 km nord de Bucuresti, in Campia Vlasiei, fiind strabatut de la nord la sud de raul Colentina, cu o salba de lacuri si fiind inconjurat de un numar de paduri, vestigiu din venerabilii codrii ai Vlasiei care cu timp in urma ocupau o mare parte din Valahia de Sud.

    Orasul este strabatut de doua drumuri nationale, DN1A Bucuresti - Targoviste - Brasov si DN7 Bucuresti - Pitesti.

    Cursul Colentinei, usor de organizat in iazuri foarte potrivite pentru crescatorii de peste si pentru amplasarea morilor de apa, a favorizat din timpuri stravechi prezenta oamenilor, de la stramosii nostri traci, prin ramura dacilor / getilor pana la oamenii raurilor, romanii care suntem azi.

    Cercetarile arheologice au aratat continua si intensa locuire umana. S-au descoperit: o vatra de locuire paleolitica ,o asezare neolitica, 8 din epoca bronzului, 4 din epoca fierului, 12 din secolele al III-lea - al IV-lea, 2 din secolele al VI-lea - al VII-lea, 5 din secolele al IX-lea - al XI-lea, un tabu al vietii pe aceste zone.

    Cea mai veche parte a orasului atestata documentar , satul medieval Manesti de pe raul Colentina, practic pe locatia de astazi a cartierului Flamanzeni, a constituit o asezare dovedita inca din perioada lui Mircea cel Batran, mentionata pentru prima oara intr-un hrisov dat de Alexandru al II-lea lui Mircea Voievod la 15 iunie 1577 prin care Domnul daruia satul „cu tot hotarul” dupa ce-l mostenise de la bunicul sau Mihnea.

    Buftea ia titulatura de oras prin Hotararea Consiliului de Ministri nr. 1113 din 27 mai 1968. Cu denumirea actuala este mentionata pentru prima data în hrisoavele vremii la 20 iulie 1752. Noua localitate cuprinsa în documente era continuatoarea satului Manesti. Locuitorii orasului au participat la razboiul de independenta al României din 1877-1878, precum si la primul razboi mondial, numele celor morti atunci fiind scrise pe Monumentul Eroilor din centrul orasului.

    Datorita Printului Barbu Stirbei, s-a realizat Fabrica de Conserve (1903), Fabrica de Vata (1900), Scoala profesionala (1902), Liceul (1924) opera lui Toma T. Socolescu, Biserica Sfanta Varvara (1934), Ateneu Popular (1934), Biblioteca Populara (1924).

    La Buftea s-a semnat Tratatul Preliminar de Pace între România si Puterile Centrale la 5-18 martie, pe baza caruia încep la Bucuresti la 9-22 martie tratativele în vederea încheierii pacii. Parafarea tratatului preliminar a avut loc la Palatul lui Stirbei din Buftea semnat de guvernul condus de Alexandru Marghiloman.

    Economia orasului Buftea s-a reformat destul de repede dupa schimbarile radicale de optica ce au urmat momentului 1989. Cateva din firmele existente s-au inchis sau si-au schimbat domeniul de activitate, infiintandu-se in schimb altele, precum Angst SA., Maillis SA etc. S-a extins reteaua de gaze si apa si s-au asfaltat o mare parte din strazile care erau nemodernizate inca.

    Pentru practicantii ortodocsi s-a construit o biserica în Cartierul Studio.

    Învatamântului s-a acordat o noua orientare corespunzatoare tendintelor actuale introducându-se studiul informaticii si a religiei.

    Transportul public de calatori este asigurat de doua linii de maxi-taxi si bineinteles de gara Buftea, situata la doar 1 km de centrul orasului

    A intrat în traditia orasului organizarea Târgului de Toamna si a Zilelor Orasului, precum si a târgului saptamânal de animale.

    În Buftea se afla numeroase vestigii istorice: Palatul Barbu Stirbei, fosta resedinta a familiei Stirbei, situat impreuna cu Capela intr-un superb parc de 24 hectare, biserici, monumente istorice (Biserica din Cartierul Buciumeni construita în 1787, Manastirea Carna), Monumentul Eroilor 1916-3918, Casa taraneasca (1891), Conacul lui Otetelesanu.

    Concomitent, de orasul Buftea este legat numele unor personalitati care s-au nascut pe aceste meleaguri sau au desfasurat o vie activitate. Printre acestia, se numara pe acad. Dumitru Dumitrescu, prof. dr. Tutunaru Dumitru, sculptorul Ion Vlad, poetul Dimitrie Stelaru, prof. dr. docent Florea Oprea.

    Prin conditiile sale naturale, Buftea este un interesant obiectiv turistic, având în vedere asezarea de care dispune, înconjurat de o salba de lacuri, Parcul Stirbei si Baza Turistica „Calul Balan”.

   Administratie si utilitati publice

    În domeniul administratiei publice, orasul Buftea dispune de Tribunal, Parchet, 3 Birouri Notariale, 2 Birouri Executori Judecatoresti precum si de sediul administratiei publice locale Pentru sanatate si asistenta sociala orasul Buftea dispune de 1 policlinica, 1 spital cu 100 paturi (Spitalul Orasenesc "Dr. Maria Burghele"), 1 statie de ambulanta, 7 dispensare, 5 farmacii, 1 centru de combatere a violentei domestice, 1 centru de îngrijire la domiciliu, 1 centru de permanenta medicala, 1 cresa, 1 centru de plasament si o fundatie pentru protectia copilului aflat în dificultate.

   Economie

    În orasul Buftea, sunt prezente mai multe firme, precum:

    - Fabrica de mezeluri "Angst";

    - Fabrica de conserve "S.C. Conserv Buftea S.A";

    - Fabrica de suplimente nutritive "Redis Co";

    - Ambalare si împachetare "M.J. Mailis SA";

    - Ambalare si împachetare "Impress Buftea SA";

    - Agentia imobiliara “ Rezid Grup SRL”;

    - Fabrica de ambalaje din hârtie si carton IATC

    - Intreprinderea de Ambalaje Tiparite ?i Caserate

    - Lemn si hârtie "Ametist Impex SRL";

    - Metale, "Miras Ilfov";

    - Textile, "Anali Star SRL" ;

    - Plastice, "Plasrom Production SRL";

    - Plastice, "Jins International Trade SRL";

    - Banci, prin filiale: CEC, BCR, Transilvania, BRD, Raiffeisen etc.

   Pe malul lacului Buftea se afla Studiourile cinematografice Buftea, la care s-au produs de-a lungul timpului o mare parte din filmele românesti, si care acum este în proprietatea trustului MediaPRO. In prezent studiourile sunt folosite in special pentru realizarea serialelor de televiziune si a show-urilor de mare audienta gen “Dansez pentru tine” , “Happy hour” etc. Buftea este orasul unde se afla Castelul Stirbei, locul de resedinta al lui Barbu Stirbei, domnitor al Valahiei, personalitate benefica a istoriei Romaniei , activ si bun organizator. A domnit in Tara Romaneasca intre: iunie 1849 - 29 octombrie 1853 si 5 octombrie 1854 - 25 iunie 1856.

    Va recomandam Buftea.

    Folositi experienta noastra pentru ca dvs. sa faceti cea mai buna alegere.

    Rezid Imobiliare

Ultimele 60 zile
Buftea Centru
69.500 EUR
Darza
130.000 EUR
Buftea Samurcasi
189.000 EUR
Buftea Crevedia
25.000 EUR
Buftea Darza
135.000 EUR
Buftea Darza
9 EUR
Buftea Crevedia
143.000 EUR
Buftea Darza
20 EUR
Buftea Darza
9 EUR
Buftea Darza
80.000 EUR
Buftea Crevedia
100.000 EUR
Buftea Crevedia
6 EUR
Buftea Darza
30.200 EUR
Crevedia-Cocani
9 EUR
Buftea Crevedia
70 EUR